Se hvad det vigtigste du skal vælge af gardiner er

Ordet blonder er afledt af det latinske ord lacques, hvilket betyder sløjfe eller snare. Udtrykket blonder strækker sig til ethvert åbent stof, der er skabt ved at løbe, dreje eller knytte tråde enten ved hånd eller maskine. Blonder kan være lavet af fibersilke, linned, bomuld, polyester, rayon mv. De fleste håndlavede snørebånd er i dag lavet af linned, bomuld eller silke. Maskinfremstillede snørebånd fremstilles oftest af polyester (som fungerer godt på industrielle blonder), bomuld eller en kombination af begge disse fibre.

Blonde omfatter områder af åbent arbejde sidestillet med områder, hvor stoff eller tråd er blevet udfyldt, hvilket således skaber et tekstil, der indeholder både et åbent net og uigennemsigtige sektioner. Det resulterende stof er luftigt og let, hvilket gør det muligt for lys og luft at filtrere ind gennem snørebåndet eller tillade et farverigt tøjstof at kigge ud bagved blonder, der anvendes i tøjdekoration.

Den første brug af blonde gardiner er ukendt, men det er usandsynligt, at alle andre end de meget velhavende kunne have fået lagt håndlavet blonder i deres vinduer, hvor de kunne blive hærget af sol eller rottet af regn. Det er mere sandsynligt, at de først blev brugt i midten af ​​det nittende århundrede, da maskinmode snørebånd lavede sådanne gardiner overkommelig.

Der findes mange forskellige gardiner

Desuden, som tunge gardiner er kombineret med lette gardiner for at beskytte det victorianske privatlivs privatliv, var blonde gardiner det logiske valg for disse filmiske barrierer. I dag er snørebåndet kun lavet på store kniplinger, der producerer tusindvis af værfter hvert år. Mens blonder af andre århundreder ville have været ekstraordinært dyre, er prisen på masseproducerede gardiner meget rimelig, og gardiner kan købes af syntetiske stoffer som polyester, som kræver lidt pleje og er tilgængelige i en række farver.

Det er svært for os at forestille os den værdi, som vores forfædre har lagt på håndlavet blonder. Altid højt værdsat for sin ekstraordinære skønhed og indviklede mønstre, blev blonder betragtet som en kære vare, indtil kniplinger gjorde maskinerne stort set ødelagt markedet for håndlavet blonder. Den gamle egyptiske kunst skildrer blonde hårnettet på ca. 2.000 B.C. Gamle babyloniske og assyriske kostumer omfatter knyttede ornamentale fletninger og knotting. Lacy stof blev brugt næsten 2000 år siden. I middelalderen inkluderede kirkelige tøj og tekstiler blonder samt udsøgte og dyre tøj fra det femtende århundrede til begyndelsen af ​​det nittende århundrede. Særligt kompliceret og dyrt, blev snørebånd fremstillet manuelt i 1600’erne og 1700’erne. Snørebånd lavet af fint flamsk linned var mest yderst værdsatte og formuer blev brugt på opkøb af udsøgte tøj snørebånd. Sumptuary Laws, som begrænsede slid af guld, sølv, juveler, en silke, øgede blondernes popularitet, der ofte var lavet af almindeligt hvidt linnetråd.

Hvornår blev gardiner populære?

I begyndelsen af ​​det nittende århundrede producerede briterne med succes maskinelle snørebånd med produktion af et strikket net. Da de maskinfremstillede snørebånd blev mere almindelige, kunne håndspidseren ikke konkurrere med de lave priser på de nye snørebånd, og håndværket faldt i popularitet. Det er forbavsende, at nogle gamle maskiner fremstillet blonder efterlignet de håndlavede snørebånd i en bemærkelsesværdig grad og undertiden kun kan skelnes fra den håndlavede blonder med sin ubarmhjertige regelmæssighed af mønster (håndlavede snørebånd indbefatter menneskelige fejl).

Dette maskinnet kunne så broderes eller appliqued manuelt. I 1870 var der flere andre maskinfremstillede blonder, der leverede både amerikanere og europæere med relativt billigt blonder, herunder blonde gardiner. Nottingham blonde gardiner med deres karakteristiske firkantede mesh blev importeret til USA i mindst 1870. Ved 1880’erne var det overkommeligt og betragtes som et mærke af god smag at købe gardiner til den victorianske salon. Ved begyndelsen af ​​1900’erne havde blonde gardiner toppet i popularitet og faldt fra favør – de var en vare, som mange havde træt af og var forbundet med dem af mindre midler, som ønskede at fremstå udmærkede.

I dag er blonde gardiner igen populære. Stadig værdsat for deres luftige skønhed tillader blonder gardiner let at filtrere gennem vinduet, mens de stadig giver privatlivets fred. Nogle blonde gardinvirksomheder tilbyder mønstre, der har været i maskinproduktion i 140 år. Se vores forskellige gardiner