Hvordan bygger du de bedste trapper

Der er to forskellige trappeklasser. Den første klasse er en møllefremstillet trappe, der normalt fremstilles i en møllebutik og sendes til arbejdsstedet som et sæt, klar til montering og installation. Den anden klasse, en tømrerbygget trappe, er netop det – en trappe bygget på stedet af en tømrer. Denne type fabrikation er billigere og gør det muligt at dække trappen med tæppe. En tømrerbygget trappe kan være klædt ud med et hårdttræ eller malingskvalitetsskørtplade. Og simpelt vægmonteret gelænder er en populær mulighed for at færdiggøre begge typer trapper.

Når man bygger en trappe, er funktionalitet den vigtigste overvejelse. Ekstrem nøjagtighed skal bruges til et sikkert design. Inden du begynder byggeriet, skal du ikke kun konsultere de nationale krav til byggekoder, men også de lokale krav til bygningskoden. Nogle kommuner har strengere koder end andre, og at kontrollere først vil eliminere behovet for at genopbygge senere.

Når du har fastlagt de korrekte kodekrav til din trappe, skal du overveje trappens designaspekter. Husk, at de byggematerialer, du bruger, dikterer resultatet af dit færdige produkt, og kvalitetsmaterialer producerer et kvalitetsjob. Tro ikke fejlagtigt, at fordi materialet vil være dækket med tæppe, og ingen ser det, betyder kvaliteten af ​​byggematerialer ikke noget; det gør det. Når du bruger en lavere kvalitet af materiale, der indeholder knuder og hulrum, kan trappen støde på revner på et senere tidspunkt. De fleste tømmergårde har materiel, der specifikt bruges til konstruktion af trapper.

Se de bedste måder at bygge en trappe på

Layouts og beregninger

Når du har bestemt de korrekte koder, der skal følges for din kommune, er du klar til at begynde layout og beregninger af din trappe. Grib en blyant og forpligt dine planer til papir, tegner en grov tegning af din trappe.

I dette eksempel vil dette projekt være en lige trappe. Den bygningskode, som vi implementerer til dette projekt, er BOCA 96 til privat brug. Denne kode angiver, at du muligvis har en maksimal stigningshøjde på 7 3/4 inches og en løbebane på mindst 10 inches.

Arke trapper har spiral- og modulopbyggede trappesæt til gør-det-selvudnytter.

Først skal du bestemme størrelsen på din trappeopgang, og sørg for at give mulighed for den rigtige loftshøjde til at rumme trappen. Hovedrummet er meget vigtigt; skal du være i stand til at stige op og ned ad trappen sikkert. Mange trapper er revet ud på grund af forkert beregning af dette emne, før trappen er bygget og installeret. Der er ikke noget værre end at have en almindelig trappebyggende fornemmelse banket ind i dig ved at stødde dit hoved. I dette eksempel vil næsen være en standard 1 1/4 tomme, løbebanen er 10 tommer hver, og loftshøjden er 6 fod, 8 tommer.

Hvad vil du selv vælge at bygge

Forudsat at afstanden fra det ene færdige gulv til det andet (total stigning) måler 118 tommer, find ud af antallet af stigere der kræves ved at dividere den samlede finishstigning med 7,5. Det resulterende antal er lig med antallet af stigerør. Opdel derefter dette tal i den samlede finishstigning.

Beregn derefter længden på trappeopgangen eller bredden på den øverste etages lodrette skaft, hvor trappen er placeret. Dette er en totrinsberegning.

Først skal du redegøre for den påkrævede lofthøjde og den øverste etage, herunder gulvbelægningens højde, gulvtykkelse og gipstykkelse. Med henblik på vores eksempel beregner vi den øverste etage konstruktion til en samlet tykkelse på 12 1/2 inches. Dette tal (12 1/2 inches) tilføjet til den ønskede lofthøjdehøjde på 80 tommer vil i alt være 92 1/2 inches. Tag denne dimension og divider den med stigende højde.